Zondag 18 februari was het dan eindelijk zover, het begin van het NK seizoen 2024. Het kwam met bakken uit de hemel, maar ze hadden al aardig wat kilometers gemaakt in de regen op deze baan. Met familie aan de kant om ze aan te moedigen, Jos Smit als coach en met hun inzet gingen ze er voor.

Na een algemene training met alle junioren gingen ze naar de briefing.
Ze kregen uitleg hoe de dag in elkaar zou steken en toen kwam de indeling.

Sjoerd – Race 1, 3, 4 en 5.
Tycho  – Race 2, 3, 4 en 5.

Vóór elke race van 10 minuten werd er een one lap kwalificatie gereden en de wedstrijden begonnen met een rollende start. Bij elke race kan je punten verdienen wat je bij de laatste 16, de finalerace, kan brengen. Jos installeerde de jongens vóór elke race en gaf de laatste tips mee voordat het gaspedaal in ging. Dit was van veel toegevoegde waarde!

‘Even slikken, koppie erbij en door!’

Race 1: Sjoerd kwalificeerde zich netjes als 2de. Helaas door een straf moest hij achteraan starten. Dit was een flinke tegenvaller. Even slikken, koppie erbij en door! Na een goede race waarin hij ook nog de oranje vlag kreeg, heeft hij zich terug geknokt na een 12de plek. Hij had op meer gehoopt, maar er waren nog 3 races te gaan.

‘Stuivertje wisselen’

Race 2: Tycho kwalificeerde zich als 1ste ,mocht dus vanaf pole position starten en het veld met de rollende start aanvoeren. Na een spannende race met stuivertje wisselen met de nummer 2 kon hij de overwinning naar zich toe trekken. Dit was een goed begin.

‘TnS Racing samen van start’

Race 3: Vanaf deze race mochten ze beiden mee doen. Sjoerd kwalificeerde zich prima als 3de en Tycho als 9de. Sjoerd won de race en Tycho werd 8ste. Helaas voor Tycho  zat er met deze kart niet meer in dan deze positie, maar beiden nu een race gewonnen! TnS Racing doet gewoon hartstikke goed mee!

‘Inhalen en spinnen’

Race 4: Met een kwalificatie waarin Sjoerd zich als 3de en Tycho zich als 6de plaatste, hadden ze een aardige beginpositie. Na een goede race met mooie inhaalacties, en een spin van Tycho die dit goed corrigeerde, was de eindstand een overwinning voor Sjoerd en een 3de plek voor Tycho.

‘Perfecte beginpositie, opnieuw opladen en gas!’

Race 5: Na de kwalificatie mochten de jongens als 1ste  en 2de op de startgrid plaatsnemen. Beter dan dit kon het niet worden! Ze reden met z’n tweeën knap weg van de rest van het veld. Met 1 ronde voor het afvlaggen van de race werd de rode vlag gezwaaid, dit meen je niet! Na wat uitleg waarom de race stil werd gelegd, er bleek tijdens de kwalificatie met een gele vlag te zijn gezwaaid, moest de kwalificatie en race opnieuw. Heel zuur, ook omdat de concurrenten op dat moment buiten de top 8 lagen. Omdat er een één tweetje in het zicht was kwam dit wel even aan. Ze moesten zich opnieuw opladen, focussen en daarna weer vol gas. Na de (her)kwalificatie kwalificeerde Sjoerd zich als 2de en Tycho als 3de. Niks te klagen dus! Dit was uiteindelijk ook de uitslag van deze race, echter waren de concurrenten nu ook hoger geëindigd.

Puntentelling voor de finale

De puntentelling werd gedaan en alle races werden bij elkaar opgeteld. De beste 16 mogen de finale rijden. Sjoerd was als 1ste door naar de finale en startte dus op pole position. Tycho startte als 3de wat dus een dubbel podium op kan leveren.

‘Dubbel podium is in zicht’

Finale: na een spannende start konden ze hun plek vasthouden. Een aantal ronden later kreeg Tycho de zwart/witte vlag, een waarschuwingsvlag. Hij dacht dat hij diegene achter zich voor moest laten waardoor hij een positie verloor. Dit was echter niet nodig, het was enkel een waarschuwing.  Hij zat steeds op de staart van de nummer 3 en was sneller, maar kwam er helaas niet voorbij. Sjoerd is niet in de problemen geweest vanaf zijn startpositie en ging er dus met een hele knappe eindoverwinning vandoor. Tycho moest helaas in de finale zijn 3de plek afstaan en belandde zo net buiten het podium op de 4de plaats.

Tevredenheid

Plek 1 en 4, een heel mooi resultaat voor het begin van het seizoen

EENMALIG Doneren

Wil jij een verschil maken en deel uitmaken van ons opwindende avontuur?

Met jouw steun kunnen we onze passie voor kartracen blijven nastreven en onze ambities waarmaken.

Voor een eenmalige bijdrage kan je onderstaand rekeningnummer gebruiken. Alvast enorm bedankt!

Tns racing

NL87 INGB 0103 7916 55

SPONSOR WORDEN

Vanaf een specifiek bedrag bieden we je de kans om je bedrijfslogo op onze kleding en website te plaatsen, waardoor je merk opvalt in de racewereld.

We waarderen elke vorm van steun en geloven dat jouw betrokkenheid ons naar nieuwe hoogten kan stuwen.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@tns-racing.com of het formulier hieronder om de mogelijkheden te bespreken en deel uit te maken van ons succesverhaal! Samen racen we naar de top!