NK – Oldenzaal

Zondag 3 maart stond de 2de race van het NK seizoen op het programma. Na een kletsnatte eerste race in Lelystad te hebben gereden was het dit keer een heerlijke droge, zonnige middag in Oldenzaal. Met wederom familie aan de kant om ze aan te moedigen.

Na een algemene training met alle junioren gingen ze naar de briefing.
Ze kregen uitleg hoe de dag in elkaar zou steken en toen kwam de indeling.

Sjoerd – Race 2, 3, 4 en 5.
Tycho  – Race 1, 2, 3 en 5.

Ze beginnen zoals altijd elke race met een one lap kwalificatie, daarna een race van 10 minuten.

Vandaag begonnen de races met een staande start en werden de racelampen gebruikt. Lamp 1 gaat aan, de spanning stijgt… Lamp 2, 3, 4, 5…. UIT en GAS!

‘Zo dichtbij… 0,006’

Race 1Tycho mocht het spits afbijten en kwalificeerde zich als 10de. Niet het resultaat waar hij op hoopte… Na een mooie race met veel inhaalacties en spannende late meters eindigde hij op zesduizendste van een seconde achter de nummer 4, waardoor hij als 5de eindigde. Een goed resultaat om mee te beginnen na een matige kwalificatie.

 

‘Kart #16’

Race 2Sjoerd kwalificeerde zich als 3de. Heel knap met de slechtste kart van het veld, kart #16, die moeten ze dus niet meer hebben! Tycho kwalificeerde zich als 5de. Mooie posities om naar voren te rijden. Helaas hadden ze pech en moest de kwalificatie opnieuw, flink balen dus! In de 2de kwalificatie verbeterde Sjoerd zijn tijd met vier duizendste van een seconde maar dat mocht niet baten. Sjoerd kwalificeerde zich als 11de en Tycho weer als 5de. Er zat één tiende tussen de nummer 3 en nummer 13, lekker dichtbij elkaar. Iedereen was flink aan elkaar gewaagd. Helaas was het inhalen met deze karts toch heel lastig en werd Sjoerd 10de en Tycho 5de.

lastige wedstrijd’

Race 3Tycho kwalificeerde zich als 3de, mooie startpositie. Met een niet al te beste kart moest hij proberen zo goed mogelijk te verdedigen om zo min mogelijk plekken te verliezen. Hij heeft de schade weten te beperken en kwam als 6de over de finish. Sjoerd had helaas een mindere kwalificatie waardoor hij op de 14de positie moest starten. Na een goede race met vele mooie inhaalacties, kwam hij als 9de over de finish en had daardoor de nodige punten behaald.

 

‘steady race, spannend einde’

Race 4Sjoerd kwalificeerde zich als 7de. Hij werd ingehaald door de nummer 8 waardoor de nummer 9 direct ook een positie af kon snoepen. Hij lag 9de op dat moment… Er waren pittige duels waarbij er meerdere malen van stuivertje werd gewisseld en het zag ernaar uit dat 9de ook zijn eindpositie zou worden. Echter in de laatste bocht, 3 meter voor de finishlijn pakte hij toch nog 2 man, knap gedaan! 7de gestart, 7de geëindigd, steady!

‘AAN de leiding van het veld’

Race 5Tycho kwalificeerde zich als 1ste, pole position! Sjoerd als 2de. Mooie uitgangspositie voor de race. De eerste rij volledig bezet door TnS Racing! Na de start konden ze hun positie vasthouden en de eerste 10 ronden van de wedstrijd zag het er goed uit. Na de 10de ronde kwam het veld dichterbij… Sjoerd moest helaas zijn positie afstaan aan de nummer 3 en kwam toen in gevecht met de rest van het veld. Doordat Sjoerd in duel was geweest was er achter Tycho een klein gat ontstaan die hij de rest van de race niet meer heeft weggegeven en een knappe overwinning boekte. Een overwinning voor Tycho en Sjoerd moest helaas genoegen nemen met een 7de plek.

‘Loting finale’

Beide plaatsten zich in de top-16. Sjoerd start als 12de en Tycho als 3de in de finale. Tycho mocht de finale loten in welke kart de finalisten terecht kwamen. Oei… kart #16 belandde achter zijn eigen naam. Hij kan in ieder geval niemand anders de schuld geven dat hij in de slechtste kart de finale mocht aanvangen, hij heeft het immers zelf gedaan.  Sjoerd werd gekoppeld aan kart #10, ook geen winnend nummer. Beide even balen i.v.m. positie en kart, maar er moet geracet worden.

 

‘finale om te vergeten’

FinaleDe lampen gaan uit en daar gaan we. Tycho zakte na een aantal ronden terug van de 3de naar de 6de positie. Hij kon lang de hele groep achter zich houden maar 10 ronden voor het einde werd hij door de betere karts ingehaald. Sjoerd startte als 12de en viel in de beginfase wat naar achteren. In het tweede deel van de race kwam hij nog terug met een paar mooie inhaalacties tot net achter Tycho. En kwamen ze als 11de en 12de over de finish. Meer zat er met deze karts gewoon niet in. Twee niet tevreden rijders over de finalerace.


‘Podium’

Ondanks de 11de plaats in de finale voor Tycho was dit toch genoeg om een mooie podiumplek te bemachtigen.

Uitslag klassement 2de  race NK-Oldenzaal:
Sjoerd: 7de
Tycho:  3de


gemengde gevoelens

Ze kijken terug op een dag met gemengde gevoelens. Lastige duels en het geluk was niet geheel aan hun zijde vandaag maar desalniettemin mooie inhaalacties gemaakt, goed verdedigd, spannende laatste meters en een overwinning. En wederom een mooie podiumplaats! Al met al weer een leerzame dag en met meer ervaring op naar Spa Francorchamps.

EENMALIG Doneren

Wil jij een verschil maken en deel uitmaken van ons opwindende avontuur?

Met jouw steun kunnen we onze passie voor kartracen blijven nastreven en onze ambities waarmaken.

Voor een eenmalige bijdrage kan je onderstaand rekeningnummer gebruiken. Alvast enorm bedankt!

Tns racing

NL87 INGB 0103 7916 55

SPONSOR WORDEN

Vanaf een specifiek bedrag bieden we je de kans om je bedrijfslogo op onze kleding en website te plaatsen, waardoor je merk opvalt in de racewereld.

We waarderen elke vorm van steun en geloven dat jouw betrokkenheid ons naar nieuwe hoogten kan stuwen.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@tns-racing.com of het formulier hieronder om de mogelijkheden te bespreken en deel uit te maken van ons succesverhaal! Samen racen we naar de top!