NK – POELDIJK

Zondag 19 mei stond de 4de race van het NK seizoen op het programma.
Een binnenbaan dit keer op de baan van Van der Ende Racing in Poeldijk.
Een spectaculaire indoorbaan met een lengte van maar liefst 1200 meter,
2 fly-overs en een brug.

Na op zaterdagavond een 2-uurs race gewonnen te hebben in Lelystad zat de sfeer er goed in op deze dag en zullen de jongens zich weer volop inzetten om vandaag weer een mooie race neer te zetten. Ze hadden hier al een paar keer getraind dus de baan zat goed in hun hoofd, maar heeft dit geleid tot mooie resultaten?

‘Ruimte zoeken en een goede rondetijd neerzetten’

Dit keer geen race zoals ze dat gewend zijn. Omdat de karts ver uit elkaar liggen qua rondetijden vonden de NK organisatoren het niet eerlijk dat, mocht je een slechtere kart krijgen, je eigenlijk al klaar bent voor deze wedstrijd. Soms zat er wel 5 seconden verschil tussen 2 verschillende karts met dezelfde coureur. Dit was dus de juiste beslissing om het zo eerlijk mogelijk te houden.

‘wat gaan ze dan wel doen?’

Dit keer een Time Attack format. Bij dit Time Attack format rijd je met 10 verschillende karts vier rondes. In deze vier rondes probeer je een zo snel mogelijke rondetijd neer te zetten. Deze snelste rondetijd wordt vervolgens vergeleken met andere rijders hun tijden in diezelfde kart! Uiteindelijk doe je dus mee in 10 rankings van 10 verschillende karts. Per kart is er een klassement waar je punten voor krijgt voor het algemeen klassement.

‘Verdeling punten’

Na 10 ‘races’ worden je 2 slechtste resultaten geschrapt en je beste 8 resultaten tellen uiteindelijk mee voor de einduitslag. De punten werden als volgt verdeeld:

1ste : 30 punten
2de : 27 punten
3de : 24 punten
4de : 22 punten
5de : 20 punten
6de : 18 punten

Bij elke lagere uitslag krijg je 1 punt minder dan je voorganger.

Na een algemene training met alle junioren gingen ze naar de briefing.
Ze kregen uitleg hoe de dag in elkaar zou steken en toen kwam de indeling.

In totaal waren er 12 heats, met 20 rijders op de baan. 2 heats werd je uitgeloot.
Sjoerd reed heat 4 en 7 niet en Tycho reed heat 8 en 12 niet.

‘Uitslagen per kart ranking’

De volgende uitslagen werden geschrapt;
Sjoerd heat 5 en heat 6, Tycho heat 1 en heat 7.

De rijders die de dag startte in heat 1 hadden het soms lastig in verband met de koude karts. Je kreeg voor deze heat 2 extra opwarmrondes om ze een beetje op te warmen. Het was hierdoor alsnog lastig een goede tijd te zetten. Ditzelfde gold voor heat 7 na de tankpauze. De rijders die kwamen nadat er al een heat was gereden met dezelfde kart, reden duidelijk een snellere ronde dan de koude karts. Alle rijders hadden hier last van, vandaar dat de 2 slechtste resultaten werden geschrapt.

‘Rode vlag’

Heat 5 werd 2 keer onderbroken door een rode vlag waardoor er nog geen goede rondetijd was neer gezet. Uiteindelijk kon er maar 1 flying lap gereden worden waarin een tijd gezet moest worden. Tycho pakte in deze enige ronde de snelste tijd met 0,017 van een seconde.

‘TnS Racing’

Sjoerd had helaas een mindere dag. Hij was het hele weekend al niet fit. Balen voor hem, je ziet dit ook in zijn resultaten terug. Tycho was scherp en had een hele sterke dag.

Puntenuitslag van vandaag:
Tycho in totaal 234 punten en Sjoerd in totaal 156 punten.

Uitslag junioren klassement 4de  race NK-Poeldijk:

Tycho:
  1ste
Sjoerd:
 10de

DUBBELGEVOEL

Tycho pakte een welverdiende overwinning en doet goede zaken in het algemeen klassement. Sjoerd heeft ondanks dat hij zich niet lekker voelde, alles gegeven maar er zat helaas niet meer in.

Op naar de volgende race in Swalmen.

EENMALIG Doneren

Wil jij een verschil maken en deel uitmaken van ons opwindende avontuur?

Met jouw steun kunnen we onze passie voor kartracen blijven nastreven en onze ambities waarmaken.

Voor een eenmalige bijdrage kan je onderstaand rekeningnummer gebruiken. Alvast enorm bedankt!

Tns racing

NL87 INGB 0103 7916 55

SPONSOR WORDEN

Vanaf een specifiek bedrag bieden we je de kans om je bedrijfslogo op onze kleding en website te plaatsen, waardoor je merk opvalt in de racewereld.

We waarderen elke vorm van steun en geloven dat jouw betrokkenheid ons naar nieuwe hoogten kan stuwen.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@tns-racing.com of het formulier hieronder om de mogelijkheden te bespreken en deel uit te maken van ons succesverhaal! Samen racen we naar de top!