NK – Swalmen

Zondag 2 juni was het zover, het NK in Swalmen. Een leuke binnenbaan met fly-over en uitdagende bochten in het mooie Limburg. Een baan waar niet veel op getraind is maar ze houden wel van een uitdaging. Je moet maar zo denken: het gaspedaal zit altijd rechts en je rijdt op vier banden….

‘de druk wordt opgevoerd, elke punt is belangrijk’

Na een algemene training met alle junioren gingen ze naar de briefing.
Ze kregen uitleg hoe de dag in elkaar zou steken en toen kwam de indeling.

Sjoerd – Race 1, 3, 4 en 6.
Tycho  – Race 1, 2, 4 en 5.

Vóór elke race van 10 minuten wordt er een one lap kwalificatie gereden en de wedstrijden beginnen met een rollende start. In elke race is er een strategisch element toegevoegd namelijk de “Joker Lap”. Deze extra lange bocht moet je 1 keer per race maken, enkel mocht je deze niet in de eerste ronde en niet in de laatste ronde nemen. Bij het raken van de boarding in de Joker Lap resulteert dat in een 5 seconden penalty. Bij elke race kan je punten verdienen wat je bij de laatste 16, de finalerace, kan brengen.

‘Top 5 begin’

Race 1: Sjoerd en Tycho mogen beide in de 1ste race direct het spits afbijten. Sjoerd kwalificeert zich als 4de en Tycho als 5de. Dit zal ook de uitslag van de race zijn. Ze komen er in deze race ook direct achter hoe moeilijk het inhalen is op deze baan en dat er vóór elke race een goede kwalificatie noodzakelijk zal zijn.

 

‘overwinning’

Race 2: Tycho zet zichzelf knap op pole position. Hij kan bij de start gelijk een gaatje slaan en slaagt erin om deze snel uit te breiden. Op dat moment kiest hij ervoor om al vroeg in de race de Jokerlap te nemen… risico? Jazeker, maar ja die moeten genomen worden om eventueel het verschil te kunnen maken. Ondanks deze alternatieve bocht, wat je zo’n 2 seconden kost, komt hij uit vóór de nummer 2 t/m 6. Zij zitten heel dicht op elkaar maar moeten de Joker Lap nog nemen. Nadat de andere coureurs deze ook hadden genomen kon Tycho met een riante voorsprong naar de finish rijden. Hij komt als 1ste over de streep en heeft de winst in zijn zak!

 

‘kleine deceptie’

Race 3: Sjoerd kwalificeert zich als 6de. Hij neemt met een mooie inhaalactie in de eerste ronde de 5de plek over. Hij zit dan als achterste in een treintje van 5 en kan duidelijk sneller, maar inhalen is oh zo lastig op deze baan. Hij besluit dan om al snel, na 3 ronden, de Joker Lap te nemen om zo een undercut op de eerste 4 rijders te maken. Helaas komt hij net zij aan zij met de nummer 8 weer de baan op en verliest hij zijn plek. Vervolgens zit hij een aantal ronden klem achter deze rijder, waardoor de eerste 4 coureurs de Joker Lap kunnen nemen en voor hem blijven. Ook de overige rijders die langer hebben doorgereden, nummers 5 t/m 7, nemen nu de extra lange ronde en komen steeds voor de deur van Sjoerd weer terug op de baan. Erg frustrerend met nog twee ronden te gaan! Hij probeert een inhaalactie te maken op de nummer 8, maar het zit hem in deze heat echt niet mee. Met deze mislukte actie verliest hij zelfs nog een plekje aan degene achter hem en eindigt Sjoerd als 10de.

 

‘super gecorrigeerd’

Race 4: Na een race waarin Sjoerd als 10de eindigde kan hij niks meer laten liggen. Hij moet nu laten zien wat hij in huis heeft. Hij kwalificeert zich ditmaal als 2de en Tycho als 6de. Na een goede start is Sjoerd duidelijk de snellere van de eerste twee. Na 5 ronden neemt Sjoerd dan ook de leiding over met een mooie uitremactie. Na deze actie loopt hij flink uit en heeft hij de leiding stevig in handen. Deze geeft hij ook niet meer weg. Tycho heeft het zwaar, want de nummers 3 t/m 10 rijden bumper aan bumper en flinke duels worden er uitgevochten, Tycho kan zijn plek gelukkig behouden. Uiteindelijk zijn de volle punten voor Sjoerd en Tycho moet het met een 6de plaats doen.

‘2de overwinning’

Race 5: Tycho heeft een goede kwalificatie, daardoor mag hij het veld weer leiden vanaf pole position. Na de kwalificatie komt er nog een rijder aangerend die zich nog moet kwalificeren voor deze race… helaas, dat wordt achteraan starten… Zo kan je ook je race vergooien natuurlijk. Tijdens de race wordt Tycho ingehaald door de nr. 2 en moet dus jagen op zijn voorganger. Door op zijn bumper te blijven plakken dwingt hij de nr. 1 om een fout te maken waardoor hij een mooie inhaalactie kan maken. Hij eindigt deze race dan ook als 1ste. 2 overwinningen op een dag, top!

  

‘ELKe PLEK zijn punten waard’

Race 6: Sjoerd kwalificeert zich als 5de. Wederom na een hele spannende race waarin de nummers 2 t/m 10 als een lint aan elkaar zitten worden er pittige duels uitgevochten. Sjoerd eindigt als 4de.

 

‘dUBBEL PODIUM IN ZICHT’

Finale: Tycho start de finale als 2de en Sjoerd als 3de
Zullen zij het eerste dubbele podium van het seizoen binnenhalen voor TnS Racing?

De nr. 1 ging met een riante punten voorsprong de finale in gevolgd door Tycho die de 2de plaats goed in handen had. Sjoerd moet nog knokken om zijn 3de plek te behouden aangezien het vanaf de 3de plek nog dicht bij elkaar ligt.

Gelukkig voor de vaders, waarbij de hartslag inmiddels richting de 200 gaat, was het al snel duidelijk dat de top 3 een riante voorspong had op de rest van het veld.
Ze hebben in de finale min of meer samengewerkt door elkaar niet aan te vallen en zo snel mogelijk met ze drieën naar de finish te rijden. Ze komen dan ook in deze slagvolgorde binnen met meer dan 15 seconden voorsprong op de nummer 4. Allereerst de felicitaties voor de terechte winnaar van vandaag Senn van der Steen. De jongens mogen trots zijn op zichzelf, goed gereden! Top prestatie geleverd vandaag.

 

‘DUBBEL PODIUM’

De jongens hebben hard geknokt en een dubbel podium gehaald, super goed gedaan!

Uitslag junioren klassement 5de  race NK-Swalmen:
Tycho:  2de
Sjoerd:
 3de

We zijn nu op de helft van het NK en dit is de stand van de top 5:

Senn      191 punten
Quinn     190 punten
Tycho     188 punten
Milo         177 punten
Sjoerd    169 punten

Super dicht bij elkaar dus het wordt een spannende 2de helft van het seizoen. Nog meer klotsende oksels bij de aanhang en spanning in de lijven van de jongens.

Toppers zijn het!

Op naar de volgende race in Embsbüren Duitsland!

EENMALIG Doneren

Wil jij een verschil maken en deel uitmaken van ons opwindende avontuur?

Met jouw steun kunnen we onze passie voor kartracen blijven nastreven en onze ambities waarmaken.

Voor een eenmalige bijdrage kan je onderstaand rekeningnummer gebruiken. Alvast enorm bedankt!

Tns racing

NL87 INGB 0103 7916 55

SPONSOR WORDEN

Vanaf een specifiek bedrag bieden we je de kans om je bedrijfslogo op onze kleding en website te plaatsen, waardoor je merk opvalt in de racewereld.

We waarderen elke vorm van steun en geloven dat jouw betrokkenheid ons naar nieuwe hoogten kan stuwen.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@tns-racing.com of het formulier hieronder om de mogelijkheden te bespreken en deel uit te maken van ons succesverhaal! Samen racen we naar de top!