NK – Emsbüren

Zondag 24 juni was daar alweer de 6de wedstrijd van dit spannende NK. Tijd voor Deutsche Bratwurst mit sauerkraut in het mooie Duitse Emsbüren. Oh ja en karten natuurlijk… Een vernieuwde baan van 870 meter lang, lang recht stuk voor de absolute topsnelheid en mooie bochten.

‘JE KAN NOG ZO GOED ZIJN, MAAR ZONDER TOPSNELHEID HEB JE ALTIJD HET NAKIJKEN’

Na een algemene training met alle junioren gingen ze naar de briefing.
Ze kregen uitleg hoe de dag in elkaar zou steken en toen kwam de indeling.

Sjoerd – Race 1, 2, 3 en 4.
Tycho  – Race 1, 2, 3 en 5.

Vóór elke race van 10 minuten wordt er een one lap kwalificatie gereden en de wedstrijden beginnen met een staande start. Bij elke race kan je punten verdienen wat je bij de laatste 16, de finalerace, kan brengen.

Training:
Ze beginnen met een training dit keer, beide mannen hebben een prima karretje en sluiten de training af met Tycho als 1ste en Sjoerd als 3de
De baan zit er lekker in, laat de races maar beginnen!!

Karts:
Helaas is er op deze baan ook een groot verschil in de karts. Net als in Poeldijk, echter hebben ze daar een ander type soort race gereden waardoor het er eerlijker aan toe ging. Helaas was dit hier niet het geval en moeten ze doen met wat ze krijgen, hopen op een goede loting dan maar.

‘TOPSNELHEID‘

Race 1: Sjoerd en Tycho mogen beide de dag gaan starten. Het voordeel bij een one lap kwalificatie is dat 1 of 2 bochten je kan maken of breken. Beide starten niet in een al te beste kart maar Tycho kan er toch een goed kwalificatierondje uitpersen en start als 4de. Sjoerd start als 8ste in de deze race. Helaas komt Tycho topsnelheid te kort en wordt hij 9de. Teleurstellend, maar als je geen invloed hebt op de snelheid in de kart kan je het jezelf niet aanrekenen. Sjoerd heeft lekker ingehaald en wordt 5de. Een goed begin voor hem!


‘DIT KAN BETER’

Race 2: Sjoerd kwalificeert zich in deze race als 6de, Tycho als 3de

Door een goede kwalificatie is het door een matig karretje veel achterom kijken voor Tycho. Wellicht zijn in dit soort gevallen spiegels toch wel handig… Sjoerd kan ook niet veel uitrichten met zijn kart in de wedstrijd en eindigt deze race als 6de, Tycho eindigt als 5de.

‘KWALIFICATIEBEEST’

Race 3: Een beetje gefrustreerd hadden beide mannen weer een niet al te beste kart. Des te knapper van Tycho om zichzelf, tijdelijk, op pole position te zetten… we hebben hem sinds de tweede race steeds aangesproken als Charles Leclerc kwalificatie beest. Sjoerd kwalificeert zich als 6de en ze kunnen zich opmaken voor een spannende race… of toch niet… er was tijdens deze kwalificatie iemand van de baan geschoten en er hing dus een gele vlag. Erg balen, kwalificatie moet opnieuw. Tycho zet zichzelf in de tweede kwalificatie op P4 en Sjoerd op P8. Na een spannende race met de hele groep achter zich aan kon Tycho de schade beperken. Hij eindigt als 6de en Sjoerd schuift een plekje op naar de 7de positie. 6de en 7de is gewoon teleurstellend, zeker als je met deze karts niet mee kan doen met de top 5 en de voorste karts ook met gemak wegrijden.


‘MAXIMALE PUNTEN’

Race 4: Na wat teleurstellende uitslagen is het tijd voor goede punten.
Eindelijk een goede kart onder Sjoerd zijn kont en dan kan hij eindelijk laten zien wat hij in zijn mars heeft. Sjoerd kwalificeert zich als 1ste, echter is hier ook een gele vlag getoond tijdens de kwalificatie zodat ook deze weer opnieuw moet worden gereden, Het zit dan ook niet mee deze dag. In de tweede kwalificatie zet Sjoerd hem wederom op pole position dus hij weet dat deze race mogelijkheden biedt voor een goed resultaat. Sjoerd kwam goed weg bij de start, creëerde zelfs een klein gaatje in de eerste paar ronden en leek veilig op de overwinning af te rijden. Na 6 ronden werd het gat met de nummers 2 t/m 4 toch kleiner en werd het alsnog heel spannend. Hij heeft zich heel sterk staande gehouden door bewust de verdedigende lijnen te gaan rijden. Hij heeft mooie verdedigende acties uitgevoerd en de rest achter zich gehouden. Een mooie welverdiende overwinning! Zie je nou wel… geef ons een normale/goede kart en we doen volop mee in de topgroep.

‘KNOKKEN TEGEN BETER WETEN IN’

Race 5: Hopen dat Tycho ook goede punten kan scoren voordat hij de finale in gaat. Na een matige kwalificatie op P8 is het hopen op een lekkere inhaalrace. Na een goede race waar de nummers 1 t/m 3 aan de horizon verdwijnen gaat het tussen plek 4 t/m 10 die constant van positie wisselden. Hij haalt een paar plekken in en eindigt deze race als 5de.


‘PODIUM HAALBAAR? HALVE PUNT ACHTERSTAND”

Finale: Tycho start de finale als 8ste en Sjoerd als 4de.

Sjoerd staat een halve punt achter op de nummer 3 “Sven”. Nummers 1 & 2 waren qua punten al niet meer haalbaar en Tycho speelde geen rol meer qua punten. Het gaat er nu enkel nog om dat Sjoerd genoeg punten haalt voor het podium. Sjoerd startte achter zijn concurrent dus het was een kwestie van inhalen. Makkelijker gezegd dan gedaan… Bij de start had Sjoerd een gemiddelde kart, vergelijkbaar als Sven. Tycho had eindelijk, nu het er niet echt meer toe deed, een goede kart. Sjoerd pakt in de tweede ronde de nummer 3 Sven wat ook een podiumplaats zou betekenen. Echter is Sven zich hier ook van bewust… die laat zich niet zomaar van het podium afgooien en vocht hard terug. Ze zitten in een druk groepje van 6 man, super spannend allemaal! Sjoerd kan zich niet losrijden van Sven en is weer heel goed bezig om de verdedigende lijnen te rijden. Hij houdt hem goed achter zich alleen is er nog een lange weg te gaan! Zou hij dit volhouden? Tandenknarsen is het voor de supporters op de tribune… Toen kwam de teamspirit van TnS Racing en laten zij zien wat ze waard zijn. Tycho rijdt zich van plek 8 naar voren om zijn maatje te komen helpen. Door goede inhaalacties was hij ook achter Sven belandt die weer vol op de bumper van Sjoerd zit… Tycho haalt hem met een mooie inhaalactie in en zodoende zit hij nu achter Sjoerd en voor Sven. Vanuit deze positie heeft Sjoerd zijn podiumplek nog steviger in handen! Vanaf hier hebben ze laten zien wat teamwork inhoudt en besluit Tycho, die een snellere kart heeft dan Sjoerd, om hier als buffer tussen te blijven rijden. Zo zijn ze de laatste 6 rondes naar de streep gereden, Sjoerd finisht de finale als 3de, Tycho als 4de en er komen twee mannen met gebalde vuist over de finish! Super trots op elkaar, de één omdat de ander op het podium is geëindigd en de andere omdat zijn maatje hem geholpen heeft met deze te behalen!!

De laatste 6 ronden is precies waarom TNS Racing bestaat en wat een vertrouwen ze in elkaar hebben!

‘PODIUM EN TEVREDENHEID ‘

Het was een rare dag. Aan de ene kant races waarvan ze op betere uitslagen hoopten, maar aan de andere kant ook tevredenheid vanwege een podium én het gevoel voor strijdbaarheid doordat er zo hard gestreden is. Soms heb je het niet volledig in eigen hand en dat maakt het af en toe lastig. Hier leer je alleen maar van en maakt je meer ervaren, zowel op de baan als mentaal.

Uitslag junioren klassement 6de race NK-Emsbüren:
Tycho:  7de
Sjoerd: 3de

Nu even pauze van het NK en in september zullen de jongens weer verder knokken voor een plek op het podium.

Tot 29 september in Oldenzaal!

EENMALIG Doneren

Wil jij een verschil maken en deel uitmaken van ons opwindende avontuur?

Met jouw steun kunnen we onze passie voor kartracen blijven nastreven en onze ambities waarmaken.

Voor een eenmalige bijdrage kan je onderstaand rekeningnummer gebruiken. Alvast enorm bedankt!

Tns racing

NL87 INGB 0103 7916 55

SPONSOR WORDEN

Vanaf een specifiek bedrag bieden we je de kans om je bedrijfslogo op onze kleding en website te plaatsen, waardoor je merk opvalt in de racewereld.

We waarderen elke vorm van steun en geloven dat jouw betrokkenheid ons naar nieuwe hoogten kan stuwen.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@tns-racing.com of het formulier hieronder om de mogelijkheden te bespreken en deel uit te maken van ons succesverhaal! Samen racen we naar de top!