NK – Oldenzaal

Na een fantastische zaterdag op TT Assen waar TnS Racing de 3uur durende Endurance Race wist te winnen in de Pro klasse gingen ze vol goede moed naar het mooie circuit in Oldenzaal. Op dit circuit werd ex-Formule 1 coureur Alain Prost in 1973 al wereldkampioen karting. Ze willen uiteraard graag in zijn voetsporen treden!

Na een algemene training met alle junioren gingen ze naar de briefing.

Ze kregen uitleg hoe de dag in elkaar zou steken en toen kwam de indeling.

Sjoerd – Race 1, 2, 3 en 4.
Tycho  – Race 1, 2, 4 en 5.

‘De weg naar succes gaat niet alleen maar omhoog’

Vóór elke race van 10 minuten wordt er een one lap kwalificatie gereden en de wedstrijden beginnen met een staande start. Bij elke race kan je punten verdienen wat je bij de laatste 16, de finalerace, kan brengen.

‘TOP 10‘

Race 1: Deze race mochten de jongens het spits afbijten. Alle nummers 1 t/m 18 zaten binnen een seconde dus het was elke kwalificatieronde knokken om je positie. Geen fouten, geen verkeerde stuurbeweging, want dan start je gewoon achteraan. Deze kwalificatieronde mocht Tycho op plek 7 starten en Sjoerd op plek 8. Het was echt een nek aan nek race en de spanning zat er weer als vanouds in. Sjoerd verloor helaas 2 plekken en eindigde als 10de. Tycho pakte er nog 2 en eindigde als 5de. Aardig begin voor de mannen.

‘GOED BEZIG’

Race 2: De jongens waren nu weer een beetje gewend aan de druk(te) op de baan en mochten weer hun beste kunnen laten zien. Omdat het zo dicht bij elkaar zit is het echt van belang een zo goed mogelijk kwalificatie rondje neer te zetten. Sjoerd kwam helaas met een 14de tijd over de streep en Tycho als 4de. Mooie uitgangspositie voor de race, waar Sjoerd echt nog wat in moest halen. Dit deed hij dan ook en eindigde als 10de, Tycho bleef op de 4de positie.

‘STEADY’

Race 3: In de 3de race van de dag mocht Sjoerd het alleen doen op de baan… nou ja zonder zijn TnS maatje dan (had het wel een stuk makkelijker gemaakt in je eentje😊). Hij mocht in het veld als 9de starten en eindigde zijn race als 9de. Steady gereden.

‘VERGETEN EN DOOR’

Race 4: Deze race willen de jongens liever vergeten. Het ging gewoon niet helemaal zoals verwacht. Tycho zette een 12de tijd neer en Sjoerd een 15de tijd. Na 10 minuten kwamen ze over de streep als 11de en 12de wat natuurlijk niet een al te best resultaat was.

‘OEI’

Race 5: De laatste race van de dag mocht Tycho afsluiten. Hij had de 1ste 2 races een goed resultaat neer gezet dus deze race ook goed afsluiten en dan zit er, ondanks race 4, misschien nog een podium in. Hij zette in zijn kwalificatieronde de 16de tijd neer. Oei… het ging deze race helemaal niet. Hij viel verder naar achter en lag zelfs even op de laatste plek. Kom op, nog even een paar plekken pakken! Hij eindigde helaas als 15de.

‘Helaas geen podium’

Finale: Ze waren wel in de top 16 geëindigd dus mochten ze de finale rijden. Sjoerd mocht als 14de starten en Tycho als 11ste. Het zat er gewoon niet helemaal in vandaag en Tycho eindigt deze race als 10de en Sjoerd als 12de.

‘GEEN POSITIEVERLIES ‘

Om dit verslag positief af te sluiten… ze hebben slechte zaken gedaan in het algemeen klassement qua punten,  maar beide hebben wel hun positie weten te behouden in het klassement en staan nog steeds 3de en 4de  bij de junioren.

Uitslag junioren klassement 7de race NK-Oldenzaal:
Tycho:  10de
Sjoerd: 13de

Tot 20 oktober in Zwolle!

EENMALIG Doneren

Wil jij een verschil maken en deel uitmaken van ons opwindende avontuur?

Met jouw steun kunnen we onze passie voor kartracen blijven nastreven en onze ambities waarmaken.

Voor een eenmalige bijdrage kan je onderstaand rekeningnummer gebruiken. Alvast enorm bedankt!

Tns racing

NL87 INGB 0103 7916 55

SPONSOR WORDEN

Vanaf een specifiek bedrag bieden we je de kans om je bedrijfslogo op onze kleding en website te plaatsen, waardoor je merk opvalt in de racewereld.

We waarderen elke vorm van steun en geloven dat jouw betrokkenheid ons naar nieuwe hoogten kan stuwen.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@tns-racing.com of het formulier hieronder om de mogelijkheden te bespreken en deel uit te maken van ons succesverhaal! Samen racen we naar de top!