NK – Zwolle

Vandaag naar het gezellige Zwolle! Daar waar als je tegen ze praat, en zij in hun dialect terug praten, je er geen bal van snapt… leuk! De jongens waren goed op deze dag voorbereid. Vorige week een 1-uurs race gereden waar Sjoerd 1ste werd, een NK training met de nodige tips en dan vandaag het belangrijke NK in Zwolle. 

Helaas mochten ze vooraf geen track walk doen, omdat de dag ervoor een aantal rijders zich niet konden gedragen en banden hebben verplaatst. Er is daarom door de organisatie besloten dat op zondag de baan niet toegankelijk was voor de junioren. Bijzonder vreemd natuurlijk om de junioren te straffen door toedoen van anderen een dag ervoor. Dit bleek ook een voorbode voor deze dag… uiteraard doet de organisatie en de wedstrijdleiding hun uiterste best, maar laten we het er op houden dat ze niet hun dag hadden.

Na een algemene training met alle junioren waar de baan nog erg vochtig was gingen ze naar de briefing.

Ze kregen uitleg hoe de dag in elkaar zou steken en toen kwam de indeling.

Sjoerd – Race 1, 3, 4 en 5.
Tycho  – Race 2, 3, 4 en 5.

‘Het geheim om je doel te bereiken bestaat uit slechts 1 woord: DOORZETTEN’

 Vóór elke race van 10 minuten wordt er een one lap kwalificatie gereden en de wedstrijden beginnen met een staande start. Bij elke race kan je punten verdienen wat je bij de laatste 16, de finalerace, kan brengen.

‘ER IS MEER OP DE BAAN DAN ALLEEN ASFALT ‘

Race 1: Sjoerd mocht de dag aftrappen. Na een kwalificatie waar nog wat aan te schaven viel moest hij echt gas gaan geven daar hij op de 11de positie startte. Sjoerd klom zich door een paar mooie inhaalacties op naar de 8ste plek waarna hij met flinke vaart op zijn twee voorgangers afstevent. Deze waren zo druk met elkaar aan het strijden dat Sjoerd zijn kans ziet… Hij zet hem ernaast, maar omdat de anderen druk met elkaar bezig zijn en hem niet zien stuurt er één vol op hem in… Balen en echt heel erg zuur, want Sjoerd beland door deze actie in de bandenstapel. Hij valt terug naar de laatste plaats. Hij toont op dit moment zijn doorzettingsvermogen en weet zo toch nog 4 rijders in te halen! Deze race kunnen we afschrijven en hij eindigt dan ook op de 16de plek.

‘OOK GEEN BEST BEGIN’

Race 2: Tycho kon na lang wachten nu ook instappen. Helaas ging zijn kwalificatie ook niet best en moest hij als 14de op de startgrid plaatsnemen. Er zat niet veel in deze wedstrijd/kart, hij verloor nog een plek en kwam als 15de over de finish. Ze moeten beide beter gaan presteren!

‘MOOIE ACTIES EN STRAFFEN’

Race 3: Beiden mogen de baan op. Tycho heeft een goede kwalificatie en mag als 3de aanvangen. Sjoerd mocht als laatste zijn one-lap rondje aanvangen waardoor hij dus een mooi gat kon laten vallen. Hij werd echter door de marshalls opgejaagd dat hij moest doorrijden, omdat de eerste er alweer aan kwam… Totaal onnodig, want er zat zeker nog 8 seconden tussen! Het resultaat van deze actie was dat Sjoerd zijn kwalificatie ging aanvangen met drie rijders vlak voor zijn neus. Kwalificatie door zijn neus geboord en hij moet starten vanaf de 15de positie. Tycho rijdt een hele sterke race en wist ook de nummer 2 in te halen met een mooie terugkruis actie en komt hierdoor als 2de over de streep. Bij Sjoerd gaat het van kwaad tot erger met de marshalls… Sjoerd rijdt ook een goede race en met een paar mooie inhaalacties klimt hij op naar de 11de plek. Dan begint de rest van de ellende… Sjoerd zet met een mooie actie buitenom zijn kart naast de andere waardoor hij goed zit voor de volgende bocht zijn kant op. Hoppa er voorbij, mooi! Door naar de volgende zou je zeggen, maar nee hoor! Voor deze actie krijgt hij de oranje vlag wat inhoudt dat je de positie weer moet terug geven.. Wat?! Niemand begrijpt waarom…  Sjoerd geeft met tegenzin zijn positie netjes terug. Dan een ronde later krijgt hij nog eens 5 seconden straf en met als klap op de vuurpijl… 20 seconden straf vanwege een duw op zijn voorganger… Nou hij heeft wel alles gehad deze race. Helaas eindigt hij door deze ellende als laatste.

‘POLE!’

Race 4: Het gaat elke race beter! Sjoerd probeert er nog wat van te maken deze dag, zoekt zijn ruimte op de baan en start als 9de. Tycho heeft een top kwalificatie en zet zichzelf op pole position. Vasthouden die plek en punten pakken… en zo geschiedde… Tycho kwam goed weg bij de start en heeft de hele wedstrijd aan de leiding gelegen. Hij komt als 1ste over de streep en pakt de 1ste overwinning van de dag! Sjoerd pakt nog een plek en eindigt als 8ste.

‘LAATSTE RACE VOOR EEN PLEK IN DE FINALE’

Race 5: Deze laatste race moet Sjoerd nog even aan de bak om in de top 16 te eindigen zodat hij de finale mag gaan rijden. Hij zet een 3de tijd neer en heeft een goede startpositie. Tycho had een iets mindere kwalificatie en mag als 9de in het veld starten, maar was al verzekerd van een plek in de finalerace. Beide pakken een plek waardoor Sjoerd als 2de finished en Tycho een 8ste plek pakt. Op naar de finale!

‘PODIUMPLAATS VERZEKEREN’

Finale: Beide mochten de finale rijden en ze waren er klaar voor! Zijn de marshalls dat ook?? Tycho start de finale als 3de en Sjoerd als 11de. Dat ziet er goed uit voor Tycho voor een podiumplaats… Na een goede start konden beide hun positie behouden. Tycho rijdt wederom een berensterke race in de finale! In ronde twee haalt hij de nummer 2 in en in de 4de ronde neemt hij de leiding over en ligt hij op de 1ste plek! Lekker, doorpakken en binnenhalen… Hij rijdt ver weg van het hele veld. Sjoerd rijdt 8ste maar krijgt in de ene laatste ronde helaas een tik waardoor hij die mooie zwarte bandenstapel weer van dichtbij ziet… zucht… hij staat volledig vast en ligt dus laatste. Toch is er ook voordeel op dat slechte moment… De rijders krijgen een rode vlag en de race wordt 1 ronde voor het einde beëindigd. Ook wordt de race met 1 ronde terug gezet waardoor Sjoerd als 8ste wordt afgevlagd i.p.v. laatste. Tycho mag de finale op zijn naam schrijven en heeft zo zijn 2de overwinning van de dag gepakt!


‘GOEDE ZAKEN GEDAAN VOOR HET KLASSEMENT ‘

Tycho heeft goede zaken gedaan door een plek op te schuiven in het algemeen klassement en door op punten uit te lopen in het junior klassement. Sjoerd pakt geen positie, maar verliest ook geen positie.

Uitslag junioren klassement 8ste race NK-Zwolle:
Tycho:  2de
Sjoerd: 10de

Nog 2 races te gaan.

Tot 3 november in Eefde!

EENMALIG Doneren

Wil jij een verschil maken en deel uitmaken van ons opwindende avontuur?

Met jouw steun kunnen we onze passie voor kartracen blijven nastreven en onze ambities waarmaken.

Voor een eenmalige bijdrage kan je onderstaand rekeningnummer gebruiken. Alvast enorm bedankt!

Tns racing

NL87 INGB 0103 7916 55

SPONSOR WORDEN

Vanaf een specifiek bedrag bieden we je de kans om je bedrijfslogo op onze kleding en website te plaatsen, waardoor je merk opvalt in de racewereld.

We waarderen elke vorm van steun en geloven dat jouw betrokkenheid ons naar nieuwe hoogten kan stuwen.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@tns-racing.com of het formulier hieronder om de mogelijkheden te bespreken en deel uit te maken van ons succesverhaal! Samen racen we naar de top!